4 portioner
Snabb variant av krispigt persiskt ris med saffran. Med Zeinas Quick n’ Easy har du ett basmatiris av hög kvalitet som du lagar på nolltid!
Recept av Josefin Krüger @yogakoket.se
Ingredienser:
2 tsk olja
1/2 tsk salt
1 msk smör
2 msk grekisk yoghurt
0,25 g saffran
1 msk vatten
Gör så här:
- Tillaga riset enligt förpackningen. Öppna påsarna och låt ånga av.
- Smält smöret i en kastrull. Tillsätt grekisk yoghurt, saffran och vatten. Rör runt.
- Ta 1/5 av riset och blanda ihop med saffranssåsen i kastrullen. Tryck ut till ett tunt lager. Lägg resterande ris på lite som ett berg. Stick ner handtaget av en sked på 3 ställen så att ångan kan komma upp. Klicka på lite extra smör om du vill. Klä locket med en kökshandduk och placera ovan riset. Låt stå på medel/lågvärme 10-15 min eller tills riset krispat sig.
- Lägg det vita riset på en tallrik. Toppa med det gula krispiga. NJUT!