2 portioner

Ingredienser:

4 rädisor
1 minigurka
mynta eller persilja
olivolja

Syrlig rödkålssallad

1/4 rödkålshuvud (ca 200 g)
0,5-1 tsk salt
1 citron
1 msk olivolja
1/2 msk vitvinsvinäger

Gör så här:

Syrlig rödkålssallad

  • Strimla kålen i tunna strimlor, gärna med en mandolin.
  • Strö över salt på kålen. Massera in saltet och krama åt kålen ordentligt så den mjuknar.
  • Pressa citron över kålen, tillsätt olivolja, vinäger och blanda ordentligt.
  • Låt salladen stå i kylen minst 30 minuter.

Hummus bowl

  • Stek eller fritera falafeln enligt paketets anvisningar.
  • Bred ut hummus på botten av två tallrikar. Skiva grönsakerna. Lägg alla grönsaker inkl. rödkålen, samt falafel på hummusen.
  • Garnera med mynta eller persilja och ringla över rikligt med olivolja.