TARATOR
4-6 portioner

Ingredienser:

2 dl tahini (sesampasta)
1 dl vatten
Saften från en citron
1 vitlöksklyfta (valfritt, jag gör min sås utan vitlök)
Ca 0,5 tsk salt

Garnering:
Finhackad persilja

Gör så här:

  • Lägg alla ingredienser utom persiljan i en skål.
  • Mixa såsen med en handmixer eller elvisp för bäst konsistens. Mixa i ca 1 min tills såsen har blandats samman väl.
  • Smaka av och “krydda” eventuellt mer.
  • Vänd i finhackad persilja och förvara i kylen en stund innan servering.

TIPS! Tahini är huvudingrediensen i såsen, välj därför en av god kvalitet. En ljus passar bra till Tarator. Se till att skaka tahiniburken ordentligt innan användning. Smaka dig fram när du mixar såsen. Tillsätt exempelvis mer citron om du vill ha mer syra, mer vitlök om du gillar vitlökssmak eller mer vatten för en lösare sås.