Tabbouleh
6 stora portioner

Tabbouli är en klassiker på Mezebordet och i det libanesiska köket. En fantastiskt smakrik och nyttig libanesisk sallad med persilja, mynta, tomat, citron och bulgur. Fräsch och syrlig sallad som är en riktig smakförhöjare till de flesta maträtter!

Ingredienser:

  • 1 stor knippe persilja, ca 500 g
  • 3 st tomater
  • 2-3 salladslökar eller en liten rödlök
  • Ca ½ dl finmalen bulgur (gärna en mörk sort)
  • 1 dl finhackad färsk mynta eller 2 msk torr mynta
  • 2-3 citroner beroende hur sur du vill ha din sallad
  • 0,5 dl olivolja
  • Salt

Gör så här:

  • Tvätta alla grönsaker noggrant, speciellt persiljan som kan innehålla sandkorn. 
  • Finhacka grönsakerna och låt rinna av i en sil en stund. 
  • Lägg grönsakerna i en stor skål och blanda. 
  • Tillsätt citron, olivolja, salt och peppar. Smaka dig fram, hur salt och surt du vill ha den. Blötlägg inte bulgur för att undvika en vattnig sallad. Grönsakerna som är i salladen, speciellt persilja och tomater, innehåller mycket vätska och bulguren kommer att suga åt sig vätskan och svälla upp. 
  • Låt tabboulin stå i ca 5-6 min efter att du har blandat den. Blanda lite till och servera gärna med salladsblad och nåt gott bredvid!