4 portioner

Ett enkelt och snabbt sätt att göra riset godare och festligare! Passar även utmärkt att toppa blandningen bestående av gyllene vermicelli, krispiga nötter och söta russin, på Zeinas Bulgur. Med våra Quick n’ Easy produkter blir rätten klar på nolltid!

Ingredienser:

1 dl russin (gula sultanrussin eller vanlig russin)
2 dl skalad sötmandel
2 dl vermicelli
3 msk kokhett vatten
ca 0,5 tsk salt
olja till stekning

Gör så här:

  • Blötlägg russinen i ljummet vatten i 15 min, sila sedan.
  • Stek sötmandel gyllene i olja. Tillsätt russin och stek lite till. Ställ åt sidan.
  • Lägg lite olja i en stekpanna, stek vermicellin under omrörning i ungefär 2 min tills vermicellin får färg. Häll över ca 3 msk vatten och låt tillagas på svag värme tills vermicellin mjuknar. Rör om då och då. Pastatrådarna ska vara ”al dente”, låt inte bli överkokt eller degig. Smaka av med salt.
  • Tillaga riset enligt förpackningens anvisning
  • Blanda samman vermicelli, russin och nötterna. Toppa på riset och njut!