4 portioner

Krämig, smakrik och enkel pastasallad med hummus, körsbärstomater, gurka, rödlök och oliver. Perfekt både som en fräschare lunch eller middag, eller att ta med sig på picknicken.

Ingredienser:

1 frp Zeinas Hummus Original
250 g pasta (välj din favoritsort)
2 msk olivolja
250 g körsbärstomater, halverade
1/2 gurka, tärnad
1/2 rödlök, tunt skivad
70 g svarta oliver, skivade
Färsk persilja (för garnering)
Salt och peppar efter smak

Gör så här:

  1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Se till att pastan är al dente. När den är klar, skölj den i kallt vatten för att stoppa kokprocessen och svalna pastan.
  2. Blanda den kokta pastan, körsbärstomater, gurka, rödlök och svarta oliver i en stor skål med hummus och olivolja. Blanda väl så att ingredienserna fördelas jämnt.
  3. Smaka av med salt och peppar efter smak.
  4. Garnera med färsk persilja för extra smak och färg.
  5. Servera pastasalladen kall eller ta med på picknicken.