4 portioner
Krämig, smakrik och enkel pastasallad med hummus, körsbärstomater, gurka, rödlök och oliver. Perfekt både som en fräschare lunch eller middag, eller att ta med sig på picknicken.
Ingredienser:
1 frp Zeinas Hummus Original
250 g pasta (välj din favoritsort)
2 msk olivolja
250 g körsbärstomater, halverade
1/2 gurka, tärnad
1/2 rödlök, tunt skivad
70 g svarta oliver, skivade
Färsk persilja (för garnering)
Salt och peppar efter smak
Gör så här:
- Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Se till att pastan är al dente. När den är klar, skölj den i kallt vatten för att stoppa kokprocessen och svalna pastan.
- Blanda den kokta pastan, körsbärstomater, gurka, rödlök och svarta oliver i en stor skål med hummus och olivolja. Blanda väl så att ingredienserna fördelas jämnt.
- Smaka av med salt och peppar efter smak.
- Garnera med färsk persilja för extra smak och färg.
- Servera pastasalladen kall eller ta med på picknicken.