4-6 portioner

Matig och fräsch libanesisk linssallad med gröna linser. Passar att servera vid de flesta rätter och du kan fritt mixa olika grönsaker efter smak. I vår variant har vi valt att blanda med paprika, gurka och tomat.

Ingredienser:

6 msk olivolja
3 st vitlöksklyftor
Ca 4 dl finhackad färsk persilja
1 dl finhackad färsk mynta eller 1 msk torkad mynta
2 st citroner
2 tsk spiskummin
Salt & peppar

1 st grön paprika
1 st röd paprika
1 st gurka
2 st tomter

Gör så här:

  • Finhacka vitlöksklyftorna, hetta upp 3 msk olivolja och fräs vitlöken på medelvärme. Vitlöken får inte brännas vid, fräs på låg värme i ca 4-5 min tills vitlöken får lite färg och mjuknar.
  • Pressa i citronsaft, tillsätt spiskummin, salt, peppar och resten av olivoljan. Lägg linserna i en skål tillsammans med persilja och mynta, häll över marinaden och blanda väl.
  • Hacka grönsaker i önskad storlek och blanda med linserna. Servera med önskat tillbehör.