10-12 bollar
Superenkla och riktigt goda kokossnöbollar med härlig färg från den gröna pistagen. Enklare bakning med så få ingredienser blir svårt att hitta!
Ingredienser:
200 g Zeinas Kondenserad Mjölk
100 g riven kokos
100 g hackade pistagenötter
Gör så här:
- Blanda kokos och kondenserad mjölk i en kastrull, rör om ordentligt. Låt sedan sjuda på medelvärme i ca 3-4 min. Ha koll och rör om hela tiden så kokosen inte fastnar och bränns i botten av kastrullen.
- Lägg den tjocka och kladdiga smeten i en bunke, täck med plast och låt svalna i rumstemperatur. Det blir mycket enklare att forma bollarna när smeten svalnat.
- Hacka pistagenötterna. Rosta dem gärna lite lätt för mer smak.
- Ta en klick av smeten och rulla som en boll, vänd sedan i pistagenötter. Förvara väl täckta i kylen och låt kallna en stund innan servering.
- Håller sig upp till 7 dagar i kylen. Så lätt och gott!