4 portioner

Ljus och saftig citronkaka som är lika god som den är enkel att göra. Ren njutning för alla citrusälskare. Den kondenserade mjölken ger kakan en underbar saftighet.

Ingredienser:

150 g smör
1 dl socker
3 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
400 g sötad kondenserad mjölk
Zest från 1 citron
Saft från 1 citron
Florsocker (till pudring)

Gör så här:

  1. Förvärm ugnen till 175°C. Smörj och mjöla en rund bakform (ca 20 cm i diameter) och sätt åt sidan.
  2. Vispa ägg och socker i en stor skål tills det blir ljust och fluffigt. Tillsätt smält smör och rör försiktigt ihop smeten.
  3. Sikta vetemjöl och bakpulver över smeten och rör om tills allt är väl blandat.
  4. Tillsätt kondenserad mjölk, citronzest och citronsaft.
  5. Rör försiktigt om tills smeten är slät och jämn.
  6. Häll smeten i den förberedda bakformen och jämna till ytan.
  7. Grädda i förvärmda ugnen i cirka 35-40 minuter, eller tills en tandpetare som sätts in i mitten av kakan kommer ut ren.
  8. Ta ut kakan ur ugnen och låt den svalna i formen i ca 10 minuter innan du tar ut den och låter den svalna helt på ett galler.
  9. När kakan svalnat, pudra över florsocker jämnt över ytan. Skär i bitar och servera. Njut av den saftiga citronkakan!