2 limpor

Hummus passar lika bra att ha som pålägg på smörgåsen som ingrediens i ditt hembakta bröd. Brödet blir både godare och saftigare. Upptäck nya sätt att njuta!

Ingredienser:

Torra ingredienser

4 dl grahamsmjöl
3 dl havregryn
6 dl rågsikt
2 tsk bikarbonat
2 tsk salt
1 dl solrosfrön
1 dl pumpafrön
1 dl torkade tranbär

Blöta ingredienser

8 dl filmjölk
200 g Zeinas Hummus Original
1 dl mörk sirap
½ dl honung
1 tsk vitvinsvinäger
2 dl kikärtor, kokta

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 175°C.
  • Blanda först de torra ingredienserna för sig och de blöta ingredienserna för sig.
  • Vänd sen ner de torra med de blöta och häll i 2 smörade formar à 1 ½ liter vardera.
  • Toppa med havregryn, rågsikt och kokta kikärter.
  • Grädda längst ner i ugnen i cirka 90 minuter (kan variera beroende på ugn).
  • Låt svalna i formar under handduk på galler i ca 2 timmar innan den skivas upp.
  • Förvara brödet i plastpåsar när limporna svalnat. Det går även utmärkt att frysa in brödet.

Serveringsförslag:

4 skivor hummusbröd, se recept ovan
1 frp Zeinas Hummus Original
2 st avokado, skalad och klyftad
8 skivor kalkon, tunnskivad
1 dl picklad rödlök
1 knippe ärtskott
Olivolja
Flingsalt
Svartpeppar
Chiliflakes

Gör så här:

  • Bred ett rikligt lager hummus på limpskivorna.
  • Lägg på avokadoklyftor och toppa med kalkon, rödlök, ärtskott, en skvätt olivolja, salt, peppar och chiliflakes om man vill ha mer hetta.