Skip to main content

En klassisk hummus är en krämig och len kikärtsröra som görs av kikärtor, tahini, citron och vitlök. Hemligheten bakom en perfekt hummus är att verkligen mixa röran ordentligt. Tahini, sesampastan, ska mixas tills den blir krämig, och sen mixas de kokta kikärtorna. Ju längre det mixas, desto krämigare och lenare blir röran. Vår hummus är tillagad från grunden och Zeina har dessutom personligen varit i fabriken för att finslipa smakerna så du får möjligheten av att njuta av en krämig, sammetslen och smakrik hummus.  

Hummus passar verkligen bra till allt! Du kan äta den direkt eller ha den som dip till chips och grönsaker. När du serverar den så gör gärna en rund skåra i hummusen, där du häller i en god olivolja samt toppar med paprikakrydda eller sumac. Hummus är helt klart en favorit på mezebordet och i Mellanösterns kök. Hummus passar utmärkt till både grillade rätter, såsom stekt eller friterad falafel. Varför inte ha den istället för dressing i en hamburgare? Låt fantasin flöda!

Visste du?

Hummus kommer ursprungligen från Levanten och har funnits där sedan åtminstone medeltiden. Idag är Hummus en av de mest populära rörorna i hela medelhavsregionen.

Dessutom!

Det fullständiga namnet på röran är Hummus b’ tahini, vilket betyder kikärter med sesampasta.