4 portioner

Kraschade potatisar toppade med muhammara, hummus och krämig salladsost. Perfekt förrätt eller som ett gott tillbehör till maten.

Ingredienser:

1 frp Zeinas Muhammara
1 frp Zeinas Hummus (valfri smak. Jag tog soltorkad tomat)
1 frp Zeinas Salladsost
6 st mellanstora fasta potatisar
Olivolja
Persilja

Gör så här:

  1. Koka potatisarna mjuka med skal, låt rinna av. Värm ugnen till 225°, över och undervärme.

  2. Lägg potatisarna på en plåt och “krascha” dem med en slev, liten kastrull eller potatisstöt.

  3. Fördela muhammara jämnt över varje potatis. Ringla lite olivolja över och tillaga sedan mitt i ugnen i ca 12-15 min, tills potatisen får en krispig yta.

  4. Lägg hummus i en spritspåse och spritsa sedan potatisarna med hummusen. Toppa med smulad salladsost, persilja och olivolja.