4 portioner
Kraschade potatisar toppade med muhammara, hummus och krämig salladsost. Perfekt förrätt eller som ett gott tillbehör till maten.
Ingredienser:
1 frp Zeinas Muhammara
1 frp Zeinas Hummus (valfri smak. Jag tog soltorkad tomat)
1 frp Zeinas Salladsost
6 st mellanstora fasta potatisar
Olivolja
Persilja
Gör så här:
-
Koka potatisarna mjuka med skal, låt rinna av. Värm ugnen till 225°, över och undervärme.
-
Lägg potatisarna på en plåt och “krascha” dem med en slev, liten kastrull eller potatisstöt.
-
Fördela muhammara jämnt över varje potatis. Ringla lite olivolja över och tillaga sedan mitt i ugnen i ca 12-15 min, tills potatisen får en krispig yta.
-
Lägg hummus i en spritspåse och spritsa sedan potatisarna med hummusen. Toppa med smulad salladsost, persilja och olivolja.