4 portioner
Ljus och saftig citronkaka som är lika god som den är enkel att göra. Ren njutning för alla citrusälskare. Den kondenserade mjölken ger kakan en underbar saftighet.
Ingredienser:
150 g smör
1 dl socker
3 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
400 g sötad kondenserad mjölk
Zest från 1 citron
Saft från 1 citron
Florsocker (till pudring)
Gör så här:
- Förvärm ugnen till 175°C. Smörj och mjöla en rund bakform (ca 20 cm i diameter) och sätt åt sidan.
- Vispa ägg och socker i en stor skål tills det blir ljust och fluffigt. Tillsätt smält smör och rör försiktigt ihop smeten.
- Sikta vetemjöl och bakpulver över smeten och rör om tills allt är väl blandat.
- Tillsätt kondenserad mjölk, citronzest och citronsaft.
- Rör försiktigt om tills smeten är slät och jämn.
- Häll smeten i den förberedda bakformen och jämna till ytan.
- Grädda i förvärmda ugnen i cirka 35-40 minuter, eller tills en tandpetare som sätts in i mitten av kakan kommer ut ren.
- Ta ut kakan ur ugnen och låt den svalna i formen i ca 10 minuter innan du tar ut den och låter den svalna helt på ett galler.
- När kakan svalnat, pudra över florsocker jämnt över ytan. Skär i bitar och servera. Njut av den saftiga citronkakan!