2 portioner
Ingredienser:
4 rädisor
1 minigurka
mynta eller persilja
olivolja
Syrlig rödkålssallad
1/4 rödkålshuvud (ca 200 g)
0,5-1 tsk salt
1 citron
1 msk olivolja
1/2 msk vitvinsvinäger
Gör så här:
Syrlig rödkålssallad
- Strimla kålen i tunna strimlor, gärna med en mandolin.
- Strö över salt på kålen. Massera in saltet och krama åt kålen ordentligt så den mjuknar.
- Pressa citron över kålen, tillsätt olivolja, vinäger och blanda ordentligt.
- Låt salladen stå i kylen minst 30 minuter.
Hummus bowl
- Tillaga falafeln enligt paketets anvisningar.
- Bred ut hummus på botten av två tallrikar. Skiva grönsakerna. Lägg alla grönsaker inkl. rödkålen, samt falafel på hummusen.
- Garnera med mynta eller persilja och ringla över rikligt med olivolja.