8 st hamburgare

Ingredienser:

Hamburgare:
1 kg köttfärs av valfri sort
1 gul lök
1 msk paprikapulver
Salt & svartpeppar
Olja för stekning

Servering:

Hamburgerbröd (Gärna brioche)
Salladsblad
Picklad rödlök
Persilja

Gör så här:

  • Lägg löken i matberedare och mixa tills den blir slät, alternativt riva på den fina sidan av rivjärnet.
  • Blanda köttfärs med lök och paprikapulver. Låt gärna färsen stå minst 1 timme i kylen innan den ska stekas, detta för att smakerna ska blandas samman ordentligt, men inte nödvändigt om tidsbrist råder.
  • Låt färsen stå en stund i rumstemperatur. Ta en stor bit färs, forma till en boll och platta sedan ut den.
  • Salta och peppra utsidan.
  • Hetta upp olja i en stekpanna, stek burgaren på hög värme. Pressa burgaren lite lätt med stekspade medan du steker den. Stek ca 2-3 min på varje sida. Servera genast eller lägg färdigstekta burgare på en tallrik som täcks med aluminiumfolie.
  • Monteringsförslag: Dela brödet i mitten, lägg först hummus, sen salladsblad, hamburgaren, muhammara, picklad rödlök och avsluta med lite persilja. Servera med friterad potatis med hummus och muhammara som dip . Smaklig måltid!