4 små eller 2 stora portioner
Ingredienser:
200 g Zeinas Hummus
Köttfärsblandning:
1 gul lök
200 g köttfärs
1 dl pinjénötter eller grovhackade valnötter
0.5 tsk sjukryddor
1 tsk paprikapulver eller chilipulver
Salt & peppar
1 liten knippe finhackad persilja eller 1 msk torkad mynta
Olivolja
Valfri tillsättning:
2-3 msk granatäppelsirap eller 2 tsk sumak (jag har i sumak)
Servering:
Pitabröd
Gör så här:
- Finhacka löken, stek i olja tills den får färg.
- Blanda sedan i färsen och stek tills den smular sig och får färg.
- Tillsätt kryddorna, nötterna och persilja eller mynta.
- Stek en stund till, smaka av och krydda eventuellt mer.
- Vänd i granatäppelsirapen/sumak och stäng av värmen.
- Lägg hummusen på ett fat, toppa med färsen, ringla över olivolja, strö på chilipulver och servera med pitabröd.
- Du kan servera färsen varm eller kall.