HUMMUS B LAHME
4 små eller 2 stora portioner

Ingredienser:

Köttfärsblandning:
1 gul lök
200 g köttfärs
1 dl pinjénötter eller grovhackade valnötter
0.5 tsk sjukryddor
1 tsk paprikapulver eller chilipulver
Salt & peppar
1 liten knippe finhackad persilja eller 1 msk torkad mynta
Olivolja

Valfri tillsättning:
2-3 msk granatäppelsirap eller 2 tsk sumak (jag har i sumak)

Servering:
Pitabröd

Gör så här:

  • Finhacka löken, stek i olja tills den får färg. 
  • Blanda sedan i färsen och stek tills den smular sig och får färg. 
  • Tillsätt kryddorna, nötterna och persilja eller mynta. 
  • Stek en stund till, smaka av och krydda eventuellt mer. 
  • Vänd i granatäppelsirapen/sumak och stäng av värmen. 
  • Lägg hummusen på ett fat, toppa med färsen, ringla över olivolja, strö på chilipulver och servera med pitabröd. 
  • Du kan servera färsen varm eller kall.