10 portioner
Att göra egen granola är både enkelt och supergott. Du kan variera receptet och exempelvis ersätta pumpakärnor med solroskärnor, hasselnötter med mandel eller tranbär mot russin. Dadelsirapen ger en ton av kola som vanlig honung saknar.
Ingredienser:
5 dl havregryn
1 dl hasselnötter
1 dl pumpafrön
2 dl kokoschips
2 tsk kanel
2 dl dadlar
1 dl tranbär
1 dl vatten
1 dl Zeinas Dadelsirap
Gör så här:
- Värm ugnen till 200°, över och undervärme. Blanda ihop havregryn, kanel, hasselnötter, pumpafrön och kokoschips i en bunke.
- Koka upp vatten, tillsätt dadelsirap, blanda noga och häll över grynen. Blanda noga och fördela sedan grynen jämnt på en plåt med bakplåtspapper.
- Tillaga mitt i ugnen i ca 20-30 min. Rör runt efter halva tillagningstiden för att grynen ska rostas jämnt. Ha koll, grynen och fröna kan snabbt brännas vid.
- Ta ut från ugnen och låt svalna.
- Strö frukter över. Blanda noga och låt torka i ca 1-2 timmar innan du förvarar granolan i en glasburk.
Tips! Vi har serverat som topping på yoghurt tillsammans med mynta, jordgubbar och ringlat dadelsirap över.