4 portioner
Hemmagjorda humburgare är svårslaget. Byt ut de vanliga såserna mot krämig hummus och sriracha för ett rejält smaklyft. Upptäck nya sätt att njuta!
Ingredienser:
500 g högrevsfärs, 20% fetthalt
Salt
Svartpeppar
4 skivor cheddarost
4 hamburgerbröd, rostat
4-8 blad krispsallad
2 msk srirachasås
1 rödlök eller silverlök, tunnskivad
8 skivor kvisttomat
1 frp Zeinas Hummus Original
4 port. pommes frites
Ketchup till pommes frites vid servering
Gör så här:
- Fördela färsen i 4 jämnstora bollar à 125 gram.
- Hetta upp en stekpanna så att den ryker och ”smasha” 1-2 bollar i taget i pannan, använd en stekspade och pressa ner köttet ordentligt, krydda med salt och peppar.
- Vänd burgarna efter ca 2 minuter, krydda igen och lägg på 1 ostskiva per hamburgare, stek ytterligare 1 minut.
- Lägg hamburgarna i rostade hamburgerbröd, varvat med sallad, srirachasås, lök, tomat och hummus på toppen.
- Servera med pommes frites och ketchup.