20-25 kakor
Sesamkakor med tahina är lika goda som de är enkla att baka. Perfekt att bjuda på tillsammans med en härlig kopp kaffe!
Ingredienser:
5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
½ tsk salt
175 g rumstempererat smör
2 dl strösocker
3,5 msk honung
2 dl Zeinas Tahina
0,5 dl sesamfrön
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175°C.
- Vispa smör och strösocker till en porös smet. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en separat bunke. Rör ner de torra ingredienserna i smörblandningen och tillsätt därefter tahina samt honung. Blanda försiktigt till en jämn deg. Låt gärna degen vila i kylskåp 20-30 minuter.
- Fördela sesamfrön i en mindre skål eller tallrik. Rulla kakdegen till jämnstora bollar och rulla sedan bollarna i sesamfröna. Fördela bollarna på en bakplåt med bakplåtspapper, tänk på att lämna 3-4 cm avstånd mellan varje boll. Tryck till varje boll försiktigt så att de blir platta. Grädda kakorna i mitten av ugnen tills de blir gyllenbruna, cirka 13–15 minuter. Låt kakorna svalna på galler efter gräddning.