10-12 bollar

Superenkla och riktigt goda kokossnöbollar med härlig färg från den gröna pistagen. Enklare bakning med så få ingredienser blir svårt att hitta!

Ingredienser:

200 g Zeinas Kondenserad Mjölk
100 g riven kokos
100 g hackade pistagenötter

Gör så här:

  • Blanda kokos och kondenserad mjölk i en kastrull, rör om ordentligt. Låt sedan sjuda på medelvärme i ca 3-4 min. Ha koll och rör om hela tiden så kokosen inte fastnar och bränns i botten av kastrullen.
  • Lägg den tjocka och kladdiga smeten i en bunke, täck med plast och låt svalna i rumstemperatur. Det blir mycket enklare att forma bollarna när smeten svalnat.
  • Hacka pistagenötterna. Rosta dem gärna lite lätt för mer smak.
  • Ta en klick av smeten och rulla som en boll, vänd sedan i pistagenötter. Förvara väl täckta i kylen och låt kallna en stund innan servering.
  • Håller sig upp till 7 dagar i kylen. Så lätt och gott!